we_hero_culcar_collabjpg

Saradnja IMTEC Solutions i SHARP-a: Vraćeno povjerenje BH. tržišta u japanski brend

04.12.2017

 

Sarajevo, 4. decembar, 2017. – Nakon uspostave poslovne saradnje domaćeg IMTEC Solutions i tehnološkog diva SHARP početkom marta ove godine kojom je jedan od svjetskih lidera u segmentu fotokopirnih uređaja legalnim kanalima postao dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine, vraćeno je povjerenje u ovaj visokokvalitetni japanski brand.

 

“Za veoma kratko vrijeme u velikom broju kompanija u BiH odlučili su se za SHARP-ove multifunkcionalne printere i kopir-uređaje. Razlog za to su uz kvalitet poslovnih rješenja koje isporučujemo u IMTEC Solutions za cijelo bh. tržište, prije svega mogućnosti SHARP-ovih uređaja koji nude čak i do 30% uštede za bolje urađen posao printanja. Naplata se vrši po broju odštampanih stranica, popularno nazvana CPP (Cost Per Page). Sve je veći broj kompanija koji prelaze na ovaj vid rješenja, a jedan od novih zadovoljnih korisnika je npr. i zaštitarska kompanija sa 100 % domaćim kapitalom koja djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine - Agencija Gama AA d.o.o., čime će biti ostvarene značajne uštede i povećana efikasnost poslovanja ove brzorastuće kompanije», navode iz IMTEC Solutions.

CPP način plaćanja pokazao se odličnim rješenjem. Korisnik na korištenje dobija fotokopirni uređaj konfigurisan prema njegovim poslovnim potrebama. Obuku operatera, kompletnu brigu oko funkcionalnosti uređaja, uslugu redovnog održavanja, zamjene potrebnih rezervnih dijelova, intervencije po pozivu, dostavu i zamjenu orginalnog potrošnog materijala (tonera) preuzima IMTEC Solutions. Također, u slučaju potrebe i zastoja, korisnik dobija zamjenski uređaj, nakon čega može nastaviti sa radom. Obračun i ispostavljanje računa se obavlja jednom mjesečno za protekli mjesec uz izvještaj o broju odštampanih stranica. Ovim sistemom kupac ima potpunu kontrolu nad štampom, sa velikim uštedama bilo da se radi o kućnim kancelarijama i start up-ovima, malim i srednjim preduzećima, ili rješenjima za urede javne uprave, općinsku administraciju, tj. velike kancelarije i profesionalne SHARP štampače.  

Prije uspostave poslovne saradnje sa IMTEC Solutions ovaj brend je bio dostupan na tržištu BiH, međutim bez kvalitetne tehničke podrške i dostupnih originalnih rezervnih dijelova. Stoga su iz evropskog ureda kompanije SHARP odlučili potražiti odgovornog partnera koji bi na kvalitetan način nudili njihove proizvode u segmentu “document solutions”.

SHARP je osnovan u Japanu 1912. godine, a sa proizvodnjom fotokopirnih uređaja kreću 1972. godine i od tada postaju jedan od svjetski lidera u IT i poslovno-tehnološkim rješenjima. Konstantno su jedan od top 5 svjetskih proizvođača fotokopirnih aparata te rješenja u domenu štampe.

IMTEC GROUP je domaća informatička kompanija koja zapošljava 90 radnika, a posluje kroz dvije divizije: IMTEC Solutions i IMTEC Stores. IMTEC Solutions isporučuje napredna informatička rješenja za poslovne korisnike uz direktno partnerstvo sa najvećim svjetskim kompanijama kao što su NEC, Hewlet Packard, Microsoft, Bitdefender, Canon, Fujitsu, Smart i SHARP.