we_hero_culcar_collabjpg

U Sarajevu održan prvi «Canon Foto Caffe»

20.12.2017

 

Sarajevo, 20. decembar 2017. - Lider u prodaji informatičke opreme u BiH - IMTEC Computers u saradnji sa kompanijom Canon koja slovi za najboljeg u svijetu u oblasti grafičkih rješenja, organizirali su prvi «Canon Foto Caffe». Događaju koji je održan u IMTEC-ovoj poslovnici u BBI Centru prisustvovali su profesionalni fotografi i zaljubljenici u fotografiju.

 

Premijerno je na našem tržištu prezentiran profesionalni fotoaparat Canon 5D Mark IV i dodatna oprema. Prezentaciju je vodio poznati bosanskoherceovački fotograf Igor Isanović.

“Prezentacija Canon DSLR aparata 5DmkIV u organizaciji Imtec d.o.o. je prošla iznad svih očekivanja. Obzirom da se dugi niz godina bavim fotografijom, te da i sam posjedujem ovaj aparat, podijelio sam svoja iskustva pred mnogobrojnom publikom, kolegama i potencijalnim kolegama. Ideja da se organizira prezentacija u našem gradu je odlična i nadam se da će se ovo druženje nastaviti i u budućnosti. Uz Canon 5dmkIV tu je također bio i Canon mini printer Selphy koji se savršeno slaže sa novim modelima Canon DSLR aparata, jer za nešto manje od 60 sekundi nakon što smo napravili fotografiju istu smo imali i isprintanu na vrhunskom Canon foto papiru”, izjavio je Isanović.

Nakon prezentacije najnovijeg Canon foto aparata, u saradnji sa kompanijom Avterom BH, predstavljeni su dronovi brenda DJI, sa modelom DJI Phantom 4 Quadcopter.

Kao lider u prodaji informatičke opreme u BiH, IMTEC već 13 godina zbližava tehnologiju i ljude. IMTEC je domaća informatička kompanija i zapošljava 90 uposlenika. Kompanija razvija svoje poslovanje u dvije divizije, IMTEC Solutions i IMTEC Computers, a jedini je registrovani proizvođač desktop računara u BiH. Posjeduje lanac poslovnica koji broji 15 IMTEC trgovina raspoređenih širom BiH, on-line shop www.imtec.ba , te specijalizranu službu za prodaju firmama i institucijama.