we_hero_culcar_collabjpg

MFS – EMMAUS i Fudbalski klub Željezničar potpisali Memorandum o saradnji

29.12.2017

 

Sarajevo, 29. decembar 2017. – Domaća nevladina humanitarna organizacija MFS – EMMAUS i Fudbalski klub Željezničar potpisali su Memorandum o saradnji, a koja će biti realizirana kroz projekte kao što su Reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine u malom nogometu, Internatski smještaj za djecu ruralnog područja Srebrenice, Međunarodni omladinski radni kamp „Srebrenica, put ka novoj Evropi“, te projektima za mlade i drugim humanitarnim akcijama.

 

Memorandumom o saradnji dogovoreno je da će se Fudbalski klub Željezničar u skladu sa svojim mogućnostima uključiti u ove projekte, te da će pozvati u goste najmlađe korisnike usluga MFS-EMMAUS-a da budu gosti na jednoj od domaćih utakmica Premijer lige. Memorandum su potpisali direktor Fudbalskog kluba Željezničar Mirsad Šiljak i direktor MFS-EMMAUS-a Hamzalija Okanović.

«Iskazujemo veliku zahvalnost rukovodstvu Fudbalskog kluba Željezničar što je u okviru svog istaknutog humanog djelovanja i društveno odgovornog poslovanja odlučilo podržati projekte MFS-EMMAUS-a. Raduje nas što ćemo kao svog sportskog ambasadora imati jedan renomirani sportski kolektiv kao što je FK Željezničar uz nadu da je ovo samo početak jedne dugoročne saradnje», izjavio je Okanović.

Na ovaj način krug sportskih saveza, klubova i pojedinaca u kojem su od ranije Nogometni/Fudbalski Savez BiH, FK Sarajevo, te reprezentativac Muhamed Bešić sa kojima MFS-EMMAUS već sarađuje na projektima usmjerenim ka mladima, proširen je potpisivanjem Memoranduma o saradnji sa jednim od najvećih sportskih kolektiva u BiH.

 

Dobro se boljim vraća!

 

http://www.mfs-emmaus.ba; Facebook: MFS-EMMAUS