we_hero_culcar_collabjpg

Swity na tržište plasirao nove proizvode

18.05.2018

 

Cjelokupan proces proizvodnje odvija se po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi

 

Gradačac, 18. maj 2018. - Bosanskohercegovačka kompanija za preradu voća i povrća Swity d.o.o. na tržište je plasirala novi okus prirodnih sokova maline i jabuke. Riječ je o svojevrsnoj inovaciji koju su u odjelu za razvoj ove kompanije kreirali nakon sveobuhvatnih istraživanja, a koja će se nastaviti kroz nove proizvode netipičnih okusa, navodi se u saopćenju ove kompanije.

 

Prvi okus prirodnih sokova - kašasti voćni nektar od maline i jabuke proizveden je u staklenoj ambalaži i dostupan je ne na policama trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini.

- U komunikaciji sa potrošačima dolazimo do novih saznanja, potreba i očekivanja. Shodno tome krenuli smo u razvoj prirodnih sokova sa posebnim okusima u staklenoj ambalaži. Tako je nastao i ovaj prvi prirodni – kašasti voćni nektar od maline i jabuke u staklenoj ambalaži. Do kraja godine imamo u planu raditi na daljem razvoju ove kategorije, kazao je Merim Stupar brand manager Swity d.o.o.

U kompaniji trenutno rade na modernizaciji ambalaže na kategorijama Vegy prerađevina od povrća, te Fruby džemova i marmelada. Uskoro će se na policama naći i modernizovani džemovi u PVC ambalaži u dvije gramature, 700gr i 2300gr. U procesu je i kreiranje nove boce i etikete za prepoznatljivi Vegy kečap.

U novim abalažama nalazi se stari prepoznatljivi kvalitet Vegafruitovih proizvoda, a koji u potpunosti opravdavaju slogan "Jer sadržaj je bitan".

Cjelokupan proces proizvodnje odvija se po originalnoj tradicionalnoj domaćoj recepturi. Koristi se isključivo svježe voce i povrće u procesu proizvodnje kontroliranog kvaliteta. Svi sokovi su bez konzervansa i zaslađivača, jer većina zaslađivača koji se mogu naći u sokovima plasiranim na našem tržištu, nije primjerena u ishrani i dio istih je zabranjena u EU.

Swity svoje visokokvalitetne proizvode pod vlastitim brandom izvozi na tržišta Sjedinjenih Američkih Država, kao i zemalja Evropske unije.