we_hero_culcar_collabjpg

Dvostruka inovacija iz Sprinda: Prva kukurzna jufka i QR kod sa receptima

01.08.2018

 

Sarajevo, 1. august 2018. - Sarajevska prehrambena industrija Sprind plasirala je na tržište novu kukuruznu jufku 450g. Riječ je o svojevrsnoj inovaciji i prvom proizvodu te vrste na tržištu Bosne i Hercegovine. Osim novog proizvoda, u Sprindu su kreirali i novu ambalažu sa QR kodom preko kojeg je ova kompanija odlučila prenijeti najbolje recepte iz bogate tradicije bosanske kuhinje na mlađe generacije, saopćeno je iz Sprinda.

 

“Sprind jufke su naš najpoznatiji brend sa najdužom tradicijom na tržištu Bosne i Hercegovine, tako da smo veoma ponosni što su naše jufke sastavni dio recepata domaćica koji se prenose s generacije na generaciju. Upravo iz tog razloga, ovom inovacijom sa kukuruznom jufkom smo zbližili ukuse starijih i mlađih poklonika bosanske pite. Kontinuirano radimo na novim proizvodima kako bismo našim potrošačima ponudili samo najbolje. Tako je nastao i novi proizvod – kukuruzna jufka. Također, moramo istaći da je Sprindova kukuruzna jufka rezultat timskog rada svih uposlenika”, ističu u Sprindu.

Priprema pita je važan dio tradicije bosanske kuhinje, a prva i jedina kukuruzna jufka na tržištu Bosne i Hercegovine ali i prva jufka sa inovacijom na pakiranju u vidu QR koda,  Sprindov je doprinos očuvanju tradicije sa namjerom da se najbolji recepti prenesu na mlađe generacije.

“Nakon skeniranja koda svako ko uzme našu novu kukuruznu jufku očekuje recept za pripremu sirnice. Recepti će se svakodnevno dodavati. Naš cilj je da uspostavimo interaktivnu komunikaciju sa potrošačima, tj. da nam šalju svoje recepte sa kukurznom jufkom, a mi ćemo najbolje nagraditi. Moguće je da neki od njih bude naša sljedeća zajednička inovacija,  jer za potrošače i stvaramo nove proizvode, i zajedno s njima radimo na razvoju”, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Sprind.

Proizvod kukuruzna jufka na trzište je plasiran u julu ove godine. Dostupan je u svim većim trgovačkim lancima – poput Binga, Hoše marketa, Penny marketa, Robota, Ekor komerca, itd.

Za više informacija o novom proizvodu i načinu korištenja QR koda, kao i načinu slanja recepata posjetite Facebook stranicu kompanije Sprind d.d.: https://www.facebook.com/sprind.dd/ kao i web stranicu www.sprind.ba