we_hero_culcar_collabjpg

Novo iz Sprinda: Budi IN uz kroasan Sprind!

05.04.2019

 

Sarajevo, 5. april 2019 - Prehrambena industrija Sprind obogatila je asortiman svojih proizvoda sa još jednim slatkim užitkom za sve uzraste, koji žele biti IN. Na tržište je plasiran novi Sprind kroasan u pojedinačnom pakovanju od 55 gr. ili u mini pakovanju četiri komada od 65 gr.

 

- Sprind kroasani su odličan brzi obrok, na pauzi u školi ili poslu, poslastica za počastiti sebe ili svoje najmilije, te izvrstan slatki dodatak uz kafu - dnevna doza slatkog i ukusnog. Radi se o 100% domaćem proizvodu. U odnosu na druge proizvode iz kategorije Sprind kroasan razlikuje bogata aroma i veća količina punjenja, u besprijekornom lisnatom tijestu. Proizvodi su dostupni u dvije vrste punjenja - slatka čokolada i kremasta vanilija.

Sa 66 godina tradicije Sprind d.d. Sarajevo spada među najstarije pekarske industrije u Bosni i Hercegovini uz svoje poznate brandove kao što su Sprindova jufka, baklava, kadaif, hljeb, mlinci, ali i duboko zamrznuta polugotova jela, Premium paste rađene po receptima italijanskih majstora, pizze, itd.

Sprind godišnje proizvodi oko 6.000 tona prehrambenih proizvoda i zapošljava 168 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Od 2014. Kompanija posluje u okviru prehrambene divizije AS GROUP. Sprind d.d. Sarajevo posjeduje IFS Food – međunarodni standard za kontrolu kvaliteta i sigurnosti prehrambenih proizvoda.