we_hero_culcar_collabjpg

Domaći proizvođači iz «BH. korpe» Hoše marketa poklon akcijom obradovali potrošače

20.08.2019

 

Sarajevo, 20. august 2019.  – Domaći proizvođači iz «BH. korpe» Hoše marketa podjelom svojih proizvoda obradovali su potrošače, nagradivši njihovo povjerenje i podršku koju pružaju ovom projektu domaćeg trgovačkog lanca sa najdužom tradicijom. Ispred marketa AS Socijalno iz «BH. korpe» potrošače su ovaj put darovale komapnije Klas, AS Jelah, Meggle, Dukat Banja Luka, Violeta, Akova, Madi i Perutnina Ptuj. Iz Hoše komerca najavili su nastavak projekta «BH. Korpa«, kao jedne od do sada najdužih i najuspješnijih prodajnih akcija domaćih proizvoda, navodi se u sopćenju za javnost ove kompanije.   

 

«Ovo su domaće kompanije koje proizvode u Bosni i Hercegovini, zapošljavaju radnike, razvijaju se, plaćaju obaveze i zajedno utiču na povećanje standarda svih građana. Projekat „BH. Korpa“ nastavlja sa podrškom domaćim brendovima i proizvodima tako što će svakih 15 dana na akciji nuditi novih 5 domaćih proizvoda. Svijest o kupovini domaćeg raste iz dana u dan, i ovaj uspjeh ne bi bio moguć bez potrošača koji na ovaj način daju svoj doprinos razvoju domaće privrede. Drago nam je da smo kao trgovački lanac i sami mogli doprinijeti tome, te da je ovaj naš projekat dobio podršku domaćih proizvođača ali i građana. Ovo je do sada druga poklon podjela proizvoda koju smo organizirali, i mogu samo obećati da će ih biti još», izjavila je Amela Frlj zamjenica direktora maloprodaje u Hoše komerc d.o.o.

Projekat «BH. korpa« Hoše komerc marketa pokrenut je 2017. godine u cilju dodatnog promoviranja domaćih brendova i proizvoda. Do sada je 50 domaćih kompanija prepoznalo prednosti projekta, a kroz «BH. korpu» Hoše marketa prošlo je oko 350 proizvoda, sa povećanjem indexa prodaje i do 100 posto.

U «BH. korpi» Hoše marketa do sada su se našli brendovi sa oznakom «Made in B&H» proizvođača kao što su AS Jelah, Meggle, Milkos, Poljorad, Agromil, MI99, Ovako, Perutnina Ptuj, Jusuf Bey, Menprom, Bajra, Madi, Swity, Violeta, Kent, Master, Pak Centar, All Aksa, Max Clean, Tisal, Lila, Hellena, Klas, Jami, Sprind, Pak Rampart, Coly, Mlin Ustikolina, Smajić, Vispak, Bosnaplod, Sarajevska pivara, Zlatne kapi, Merdijan, Kuća prirode, Dita, Agrokomerc, Madi, Migg, Frutt sokovi, Hrasnička vodenica, ZIM, Subašić, Hoše komerc, itd.

Hoše komerc je sarajevski i bosasnkohercegovački brend, a ove godine obilježava jubilej četiri decenije uspješnog poslovanja i to sa porukom «40 godina zajedno». Prva Hoše trgovina otvorena je 1979. godine kao dio porodičnog biznisa, deset godina kasnije 1989. osnovana je firma Hoše komerc d.o.o. u Sarajevu.  Danas Hoše komerc d.o.o posluje u dva segmenta - trgovina na veliko i malo, i proizvodni segment. Kompanija zapošljava 231 radnika, od čega je veći dio zaposlen u maloprodajnoj mreži. Hoše komerc posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

 

Hoše komerc – Mjesto koje volim!