we_hero_culcar_collabjpg

Finalnim takmičenjem i svečanim proglašenjem pobjednika završen drugi „Vispak Innovation Challenge“

25.06.2021

 

Visoko, 25. juni 2021. - Drugo po redu takmičenje mladih inovatora koje je organizovala kompanija Vispak d.d. Visoko je realizovano proteklog vikenda i završeno svečanim uručenjem certifikata i proglašenjem najboljih. Osam timova koji su učestvovali u finalu sačinjavali su mladi iz Mostara, Sarajeva, Zenice, Tuzle, i Visokog, a njihove inovacije iz oblasti „Marketing strategija za obilježavanje 50 godina kompanije Vispak“ i „Inovacija u pripremi i konzumaciji kafe“ pomno su pratili mentori iz odjela za razvoj i istraživanje, marketinga, proizvodnje, nabave i kontrola kvaliteta kompanije Vispak.

„Drugo Vispak Innovation Challenge takmičenje u kreativnim i inovativnim idejama je bilo ispunjeno vrhunskim prijedlozima mladih osoba i teško je bilo donijeti odluku o proglašenju prva tri mjesta. Shodno vrhunskoj pripremi i prezentaciji timova, stručni žiri je odlučio da i četvrti tim nagradi novčanom nagradom, tako da je ukupni fond u samom završetku iznosio 3.500 KM. Raduje nas činjenica da smo i ovaj put uspjeli potaknuti mlade ljude na osmišljavanje kreativnih prijedloga za rješavanje stvarnih poslovnih slučajeva. Sjajne i inovativne ideje su pokazale kako mladi u Bosni i Hercegovini imaju veliki potencijal za doprinos domaćoj privredi.“ – izjavila je Lejla Mehica Kadrić, vođa projekta Vispak Innovation Challenge.

Ovog puta stručni žiri su činili: Edhem Numić, direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga; Nina Bijedić-Mujanović, direktorica društva Vispak d.d.; Amela Semić, direktorica Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju / interne kontrole; Emira Duratbegović, direktorica Direkcije za ljudske resurse AS Holdinga i Armin Hrvić, direktor Oaze i izvršni direktor AS d.o.o. Iako je bilo izrazito teško donijeti zvaničnu odluku o pobjedniku, na kraju je stručni žiri jednoglasno odlučio da nagrada za prvo mjesto ide u ruke kreativnog tima iz Tuzle u sastavu: Jasmina Jusić, Ajdin Rašidović i Kajs Hadžić. Drugo mjesto je osvojila ekipa „Kafa u kocki“, studentice Asima Buljina i Azra Zrno sa Poljoprivredno – prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Ekipe „Team Puzzle“ i „Fenix“ zajedno zauzimaju treće mjesto te studentice Aldina Makul, Amna Mačak, Nerma Tukulić (Team Puzzle) i  Lamija Begović, Adna Karović, Ajla Žgalj (Fenix) imaju priliku implementirati svoj prijedlog u kompaniji Vispak d.d.

Pored novčanih nagrada, takmičari koji su bili u finalu, dobit će priliku prakse, pripravničkog angažmana, dodatne edukacije, seminara i ostalih poslovnih mogućnosti u kompaniji Vispak.