we_hero_culcar_collabjpg

Drugi Sajam informacijskih tehnologija ITReboot od 15. do 17. 12. u Travniku

13.12.2022

 

Travnik, 13. decembar 2022. - Drugo izdanje Sajma informacijskih tehnologija ITReboot 2,0 održat će se u Travniku od 15. do 17. decembra ove godine uz učešće vrhunskih izlagača, predavača i panelista. Organizatori sajma su Općina Travnik i Centar za edukaciju mladih (CEM), a generalni sponzor BH Telecom.

– Sajam će ove godine biti održan u novootvorenom Srednjoškolskom centru. Ovo izdanje Sajma prošireno je sa panel diskusijama, tu je sedam predavanja, te Expo zona, Gaming zona i Kid's Challenge i brojni drugi sadržaji – istakao je Adis Arnautović, direktor CEM – a.

Nađa Hadžiemrić, direktorica Direkcije BH Telecom Travnik naglasila je da je ova kompanija i prije godinu dana “prepoznala uspješnu priču kakva je Sajam ITReboot pa podrška nije izostala ni ove godine.”

Načelnik Kenan Dautović kazao je kako su na prvom sajmu postavljeni dobro standardi, te dodao:

– Raduju me novi sadržaji koji bi trebali ohrabriti mlade da sebi stvaraju prostor za zapošljavanje – rekao načelnik Dautović.

Prema riječima, Farisa Hafizadića, člana Organizacionog odbora, “prošlogodišnji sajam bio je uspješan, a ovogodišnje izdanje bit će za stepenicu uspješnije. Hafizadić je posebno naglasio nove sadržaje, dvije panel diskusije, Gaming zone i Job fair koji će omogućiti kompanijama iz IT sektora da mladim i talentiranim ljudima ponude posao ili stipendiju.

 

Vrhunski predavači

Prvi dan IT reboot-a posvećen je makroekonomskim prilikama za razvoj IT industrije u BiH i svijetu, digitalnim nomadima, freelancingu i kriptovalutama. Više o ovim temama saznat ćete na predavanjima Jana de Jonga, Nikole Škorića i dr. Faruka Hadžića, te na panel diskusiji “Budućnost digitalnih nomada u BiH”.

Drugog dana IT reboota govorit ćemo o mikroekonomskim prilikama za razvoj IT industrije i šta je to što lokalne zajednice mogu uraditi kako bi kreirale podsticajno okruženje za razvoj IT biznisa. Drugog dana očekuje nas panel diskusija na temu IT sektor kao pokretač lokalne zajednice, a predavanja će održati dr. Kasim Tatić, Edin Mehić i Damir Maglajlić.