24.10.2023
Poštovani predstavnici medija, dragi novinari i snimateljske ekipe!
Pozivamo vas da prisustvujete i medijski zabilježite događaj svečanog otvorenja restorana “Mado” na lokaciji Bistričke stanice u Sarajevu, i to 27. oktobra ove godine.
Radi se o turskom lancu restorana svjetskog renomea, a glavni grad Bosne i Hercegovine bit će prvi koji će dobiti ovaj biser među restoranima orijentalnog ugođaja i kulinarske čarolije.
Nakon višedecenijske devastacije Bistričke stanice, kompletne reastauracije objekta i pokretanja muzeja od strane Grada Sarajevo, te vrlo zahtjevnog uređenja ovog, za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu važnog kulturno - historijskog spomenika, zatim priprema i edukacija neophodnog osoblja, investitor i vlasnik franšize Herbal Group otvara vrata Bistričke stanice i “Mado” restorana za sve Sarajlije, goste iz zemlje i turiste iz cijelog svijeta.
Očekuje se dolazak mnogobrojnih zvanica i gostiju iz Bosne i Hercegovine, Turske i ostalih zemalja. Bit će priređen prigodan program, obilazak restorana i kušanje jela i slastica iz bogate i nesvakidašnje Mado ponude.
Na samoj ceremoniji svečanog otvorenja medijima će se obratiti:
- Benjamina Karić, gradonačelnica Grada Sarajeva
- Hussain Alnassar, investitor iz Kuvajta, direktor i vlasnik Herbal Group
Početak programa svečanog otvorenja u 15,00h.
Izjave za medije su predviđene od 14,45 do 15,00h.
Molimo vas da vaš dolazak potvrdite do 26. oktobra na mail komunikacije@herbalgroup.ba
Mado je globalni brend sa tradicijom od 1860. godine, a zastupljen je u 30 zemalja svijeta sa oko 400 poslovnica. Radi se o turskom lancu restorana svjetskog renomea sa posebno razvijenim konceptom za sladoled i peciva. Iz raznovrsne i zanimljive ponude posebnu pažnju gostiju privlače pripreme i serviranje Breakfast and Food i Dessert and Ice jela i poslastica. Mado restorani nalaze se na šest kontinenata, i u urbanim su zonama gradova SAD-a, Njemačke, Kine, Autralije, Južna Koreje, Kanade, zemalja Arapskog zaliva. Kao poseban specijalitet kuće po kojem je Mado postao poznat širom svijeta izdvaja se sladoled od kozijeg mlijeka izvanrednog i jedinstvenog okusa.