we_hero_culcar_collabjpg

Radnice Hoše komerca pakovale Novogodišnje paketiće za bebe čije porodice su kornisici javne kuhinje u Bratuncu

27.12.2023

 

Sarajevo, 27. decembar 2023. - Radnice Hoše komerca pripremile su Novogodišnje paketiće za bebe čije porodice su korsnici javne kuhinje u Bratuncu. Ovu humanitarnu akciju Hoše komerc realizira u saradnji sa Udruženjem za pomoć i edukaciju 'Obraduj nekoga' koje brine o Javnoj kuhinji u ovom bosanskohercegovačkom gradu.

 

Uz slastice kao obavezni dio dječijih radosti, ovi Novogodšnji paketići će sadržavati i životne namirnice i potrepštine, namijenjene porodicama koje su u stanju potrebe.

«Ovo nije prvi put da Hoše komerc sarađuje sa Udruženjem 'Obraduj nekoga'. Saradnja je uspostavljena početkom 2022. godine kada smo se odazvali pozivu Udruženja i donirali mlijeko za bebe. Moramo učiniti sve da porodica u potrebi bude što je moguće manje. Moramo iskorijeniti neimaštinu. Sve bebe i mala djeca moraju imati iste uvjete za život. Drago nam je ako smo mogli pomoći, činit ćemo to i u buduće», kazao je Berin Bozalija direktor Hoše komerca, domaćeg trgovačkog lanca sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini.

Javna kuhinja za bebe otvorena je u Bratuncu, ali namijenjena je i stanovnicima Srebrenice i okolnih sela. Ovaj humanitarni projekat pokrenut je kada su u Udruženju uvidjeli da se desetine roditelja bore sa neimaštinom, te da ne mogu svojim bebama osigurati osnovne životne namirnice.

Javna kuhinja svima njima daje svakodnevno besplatan obrok za bebe koji se sastoji od mlijeka, griza, palente, keksa i voća. Također Udruženje nastoji pomoći i sa pelenama, odjećom, igračkama, itd. Trenutno se brinu o oko 50 beba.

Više informacija o Udruženju i tome kako pomoći, može se saznati na zvaničnoj stranici

Udruženja www.obraduj.ba