we_hero_culcar_collabjpg

Povodom Svjetskog dana zdravlja Adriatic Metals organizuje niz događaja posvećenih zdravom životu

07.04.2024

 

Vareš, 7. april 2024. – U saradnji sa Adriatic Fondacijom, Poliklinikom Eurofarm i International Health BiH, a povodom Svjetskog dana zdravlja, Adriatic Metals BH d.o.o. organizuje u ponedjeljak 8. aprila u Varešu nekoliko događaja posvećenih zdravom životu, edukaciji i preventivnom djelovanju protiv najčešćih zdravstvenih izazova.

 

Najprije će na platou pijace u Varešu od 10,00 do 14,00 sati stručno osoblje Poliklinike Eurofarm svim zainteresiranim ponuditi besplatno mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Osim toga, građani će toga dana na istom mjestu moći dobiti savjete od predstavnika International Health BiH organizacije u cilju upoznavanja sa proizvodima koji jačaju zdravlje, sa odgovorom na pitanje kako na prirodan način poboljšati zdravlje.

Nešto kasnije, od 16,30 do 17,30 u velikoj sali Općine Vareš bit će održana edukacija „Zdravlje prvo - Zdrav način života“. Predavač će biti doktor porodične medicine Muamer Berkovac. Cilj svih ovih aktivnosti je skrenuti pažnju na zdrav način života, redovnu i zdravu ishranu, tjelovježbu i redovnu fizičku aktivnost.

Svjetski dan zdravlja obilježava se svakog 7. aprila pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) u cilju izgradnje svijesti o određenoj zdravstvenoj temi. Jedna od najvažnijih poruka je da se o zdravlju treba voditi računa ne samo na ovaj dan nego tokom cijele godine.

Adriatic Fondacija podržava održive programe i projekte koji imaju dugoročni razvojni utjecaj, posebno u područjima obrazovanja, zaštite okoliša i zdravstva. Stipendiranje učenika i studenata, akcije pošumljavanja i čišćenja, finansiranje i sufinansiranje projekata NVO-a za zaštitu okoliša, besplatni kursevi engleskog jezika, samo su neke od aktivnosti Adriatic Fondacije, čiji je osnivač Adriatic Metals BH d.o.o. .