we_hero_culcar_collabjpg

Adriatic Metals poziva studente i učenike da se prijave u program mentorstva „Ja zeleni rudar“!

20.05.2024

 

Vareš, 20. maj 2024. - Adriatic Metals  BH d.o.o., lider savremenog i održivog rudarenja u regiji Jugoistočne Evrope, objavio je danas poziv za prijave na Konkurs pod nazivom "Ja Zeleni Rudar".  Radi se o jedinstvenom programu mentorstva koji omogućava mladim ljudima, posebno studentima i maturantima zainteresovanim za karijeru u oblasti prirodnih nauka, da steknu dragocjeno iskustvo kroz direktan rad zajedno sa zaposlenicima kompanije Adriatic Metals.

Program traje mjesec dana tokom kojeg će stručnjaci Adriatic Metalsa biti ujedno i mentori, te na taj način posvetiti jedan dan sedmično radu sa učesnicima.

Fokus je na terenskim aktivnostima i izvještavanju o obavljenim poslovima a koje će mentori i studenti i učenici zajedno raditi. Ciljevi programa su pružiti učesnicima praktično iskustvo u stvarnim radnim uslovima, razviti vještine koje su ključne za karijeru u oblasti zaštite okoliša, te omogućiti im da steknu uvid u radne procese i izazove u rudarskoj industriji.

Program je namijenjen studentima biologije, ekologije, zaštite okoliša, hidrologije i srodnih nauka i učenicima četvrtih razreda srednje škole koji planiraju dalje školovanje u navedenim oblastima.

„Pozivamo sve zainteresovane studente i učenike da se jave na ovaj konkurs i pridruže nam se u očuvanju našeg okoliša i izgradnji održive budućnosti kroz program „Ja Zeleni Rudar". Na kraju programa, učenici koji uspješno završe praksu dobit će Diplomu o završenoj praksi što će biti jedna od važnih referenci za njihov CV. Na ovaj način želimo podijeliti naše znanje i dragocjena iskustva sa studentima i učenicima iz lokalne zajednice, i vjerujemo da će neki od njih sutra biti zaposlenici naše ili neke druge kompanije koja ima najviše standarde zaštite okoliša“, isitiču u kompaniji Adriatic Metals BH d.o.o. .

Zainteresovani kandidati trebaju poslati motivaciono pismo, CV, preporuku profesora (nije obavezno, ali je poželjno). Prijave se šalju putem emaila na adresu: info@adriaticmetals.com sa naslovom "Prijava za program mentorstva - Ja Zeleni Rudar".

Rok za dostavu prijava je 30.05.2024.

 

Za dodatne informacije o programu, kontakt je:

Elma Likić, 38761 611 902, elma.likic@adriaticmetals.com