we_hero_culcar_collabjpg

Vispak plasirao na tržište novu instant kafu

14.09.2011

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak plasirala je na tržište novu instant kafu, što je ukupno dvadeseti po redu novi Vispakov proizvod u ovoj godini.

Viscafe se proizvodi u četiri okusa - Viscafe classic, Viscafe strong, Viscafe club i Viscafe milk + coffee. Riječ je o popularnim 3 u 1 i 2 u 1 mješavinama instant kafe, mlijeka i šećera, sa varijantama klasičnog, jakog i čokoladnog ukusa, kao i instant kafe bez šećera.

Pakovanja Viscafe classic, strong i club su po 18 grama, dok je pakovanje Viscafe milk + coffee od 10 grama, i prilagođena su za pripremu jedne velike šolje kafe. Planirano je dalje proširenje asortimana instant kafa s dodatnom ambalažom različitih veličina, kreiranim prema potrebama tržišta, kao što su staklenke sa do pola kilograma punjenja kafom, zatim pakovanja za 10 šoljica, itd. 'Viscafe 3 in 1' i 'Viscafe 2 in 1' su proizvodi koji su nedostajali Vispakovoj širokoj paleti programa kafa.

Uz Zlatnu džezvu, Bosnia kafu i druge brandove, koji su tipični predstavnici prave bosanske kafe, te poznatu Vispakovu Espresso kafu, sa Viscafe instant kafom Vispak je uz najviše standarde i kvalitet proizvodnje odgovorio zahtjevima tržišta, saopćeno je iz Vispaka.